De dagen worden korter, het weer kouder en natter. Tijd voor een heerlijke stamppot, maar dan net iets anders! Deze spinaziestamppot wordt geserveerd met zalm, zodat je meteen je omega 3 voor de week binnen hebt. Vanuit de Gezondheidsraad wordt er geadviseerd om 1x per week vette vis te nuttigen. Gezond voor hart- en vaten!
Benodigdheden:
Oven
Ovenschaaltje
Aluminiumfolie
Kookpan
Snijplank
Schilmesje
Wokpan
Spatel
Stamper
Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram zalm
400 gram aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
450 gram spinazie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de zalm in een ovenschaaltje en dek af met aluminiumfolie.
Schil ondertussen de aardappelen en zet ze in het water op het vuur.
Schuif vervolgens de zalm in de oven voor 20-25 minuten.
Pel de ui en de knoflook en snijd in stukjes.
Verwarm de olijfolie in een wokpan op hoog vuur en voeg de ui en knoflook toe.
Bak de ui en de knoflook aan en voeg vervolgens de spinazie toe.
Bak de spinazie mee tot het geslonken is, maar er nog wel een bite aan zit.
Giet ondertussen de aardappelen af en pureer het met de stamper.
Meng het wokmengsel met vocht door de aardappelen.
Serveer met de zalm uit de oven.
Extra toevoeging:
Voeg wat geroosterde hazelnoten en zongedroogde tomaten toe als topping. Houd er wel rekening mee dat de voedingswaarde dan een stuk hoger uitkomt.