Vivendi Diëtisten

Recept / Risotto met courgette en bloemkool

Risotto met courgette en bloemkool

Risotto is een rijstgerecht uit Noord-Italië, waarbij de rijst eerst kort aangebakken wordt, waarna er beetje bij beetje al roerend vocht wordt toegevoegd. Deze techniek zorgt ervoor dat zetmeel uit de rijstkorrels naar het oppervlak wordt gehaald. Hierdoor krijgt het kookvocht een romige consistentie. Tijdens het bereiden kunnen verschillende ingrediënten toegevoegd om de risotto smaak te geven. De risotto in dit recept bevat courgette en bloemkool en krijgt extra smaak door de pesto, citroen en eventueel pijnboompitten. Makkelijk om te maken en heerlijk vullend!

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Benodigdheden:

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

Bereidingswijze:

 

Extra: rooster 1 eetlepel pijnboompitten per persoon in een droge koekenpan. Voeg deze als garnering toe aan de risotto.

 

Voedingswaarde per portie:

Circa: 409 kcal / 65,4 g koolhydraten / 8,7 g eiwitten / 11,1 g vetten

 

Met pijnboompitten:

Circa: 500 kcal / 67,5 g koolhydraten / 12,3 g eiwitten / 18,7 g vetten

Vivendi Diëtisten © 2020 - powered by BeweegR | website powered by ompria