Vivendi Diëtisten

Recept / Gezonde snacks

Gezonde snacks
De wereld staat even op zijn kop door het coronavirus. Sportgelegenheden zijn gesloten, de meeste mensen werken thuis en er wordt geadviseerd om sociale contacten te vermijden. Erg vervelend allemaal, maar we moeten er het beste van maken. Als natuurlijke reactie zijn mensen al gaan hamsteren, voor het geval dat... Helaas is zoveel eten in huis vaak niet handig als je hele dagen binnen zit, je niet kunt sporten en snaaibuien op de loer liggen door verveling. In geen enkel geval goed voor de gezondheid, dus ik ga jullie helpen met 5 gezonde snacks! Daarnaast hoef je jezelf natuurlijk niet meer te vervelen ;)

1. Eiwitrijke tonijnsnack
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn op water (100 gram)
- 1 bakje cottage cheese/hüttekäse (200 gram)
- 2 lente-uitjes
- 1 snufje peper
- Mini paprika's
Bereiding:
- Giet het vocht uit het blikje tonijn en doe de tonijn in een schaaltje.
- Meng met de cottage cheese tot een smeuïg mengsel (hoe mee cottage cheese hoe smeuïger).
- Snijd de lente-uitjes in stukjes en schep door het mengsel.
- Breng op smaak met peper.
- Snijd de mini paprika's door midden en verwijder de zaadlijsten.
- Vul elke halve mini paprika met het mengsel en zet als gezellig hapje op tafel.
Variatietip: een gekookt eitje of stukjes surimi zijn er ook erg lekker door.

2. Fris kipfilethapje 
Ingrediënten:
- Mandarijnen/sinaasappels
- Plakjes kipfilet
- Satéprikkers
Bereiding:
- Pel de mandarijen/sinaasappels en haal de partjes los.
- Snijd de plakjes kipfilet doormidden en wikkel om elk partje.
- Steek er een satéprikker in en geniet van een gezellige avond.

3. Komkommertoastjes met zalm
Ingrediënten:
- Komkommer
- Plakjes gerookte zalm
- Yoghurtdressing (zelfgemaakt of uit fles)
Bereiding:
- Was de komkommer en snijd in plakjes.
- Snijd de plakjes gerookte zalm op maat van de komkommerplakjes.
- Beleg de komkommer met de gerookte zalm en breng op smaak met een druppeltje yoghurtdressing.

4. Rookvleesrolletjes
Ingrediënten:
- Eieren
- Plakjes rookvlees
- Pesto
Bereiding:
- Kook de eieren en laat schrikken in koud water.
- Pel de eieren en snijd in 4 partjes.
- Smeer de partjes ei licht in met pesto.
- Wikkel de rookvlees om het partjes ei.

5. Vegetarische dip
Ingrediënten:
- Worteltjes
- 1 blikje kikkererwten (ca. 200 g)
- 1,5 eetlepel tahin (sesampasta)
- 1 teentje knoflook

(Hummus kant-en-klaar kun je natuurlijk ook gewoon krijgen in de supermarkt, maar we hebben nu toch tijd zat)
Bereiding:
- Doe de worteltje in een schaaltje.
- Laat de kikkererwten uitlekken en doe in een keukenmachine.
- Meng met de rest van de ingrediënten en mix tot een glad mengsel.
- Voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe om het mengsel iets smeuïger te maken.
- Breng op smaak met extra kruiden indien nodig.
- Dip de worteltjes in de hummus en geniet van je snack!

Gezonde groet,
Elke van der Velden, (sport)diëtist
Vivendi Diëtisten © 2020 - powered by BeweegR | website powered by ompria