De lockdown brengt natuurlijk een hoop nadelen met zich mee, maar een voordeel is dat we (of in ieder geval de meeste van ons) meer tijd hebben om ons eten te bereiden. Daardoor kun je je maaltijden of tussendoortjes net iets extra smakelijker en spannender maken. Neem bijvoorbeeld dit heerlijke tussendoortje: een gebakken appeltje met kaneel. Lekker met een kop thee op een koude en regenachtige dag. Je kunt het appeltje na het bakken ook gebruiken in je kwark of yoghurt. En mooi meegenomen: kinderen zijn er dol op!
Benodigdheden:
Ingrediënten 1 portie:
Bereidingswijze:
Extra lekker: Voeg een handje rozijnen toe tijdens het bakken
Voedingswaarde per portie:
Circa: 171 kcal / 17,3 g koolhydraten / 0,5 g eiwit / 10,3 g vet
Met rozijnen: 236 kcal / 31,7 g koolhydraten / 1,1 g eiwit / 10,4 g vet
Gezonde groet,
Merel Coenders, diëtist in opleiding