Ovengerechten zijn ideaal. Je kan ze van te voren al klaarmaken en zodra je thuis komt hoef je het alleen nog maar de oven in de schuiven. Heb je nog wat groente in de koelkast liggen die bijna over de datum zijn, dan kun je die perfect gebruiken.
Benodigdheden:
1 grote kookpan
1 schilmesje
1 (wok)pan
1 knoflookpers
1 kom
1 ovenschaal
1 oven
Ingrediënten voor 3 personen:
1 kleine bloemkool
2 aardappelen
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 rode ui
4 eieren
35 ml halfvolle melk
100 gram 30+ kaas
1 snufje peper
1 snufje paprikapoeder
Provencaalse kruiden
150 gram hamblokjes
Bereiding:
Zet 1 grote pan met water op het vuur voor het koken van de aardappelen en bloemkool.
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en haal de roosje van de stronk bloemkool.
Laat de aardappelen en bloemkool ongeveer 5 minuten koken en giet daarna af.
Verwarm de olie in een pan en pel en schil ondertussen de knoflook en rode ui.
Pers de knoflook uit boven de pan, fruit de rode ui even aan en bak de aardappelen en bloemkool nog even mee.
Meng ondertussen in een kom de eieren, melk, kaas en kruiden/specerijen.
Doe het mengsel met de aardappelen en bloemkool in een ovenschaal en giet het eimengsel er over heen.
Schuif 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.