Vivendi Diëtisten

Blog / Focus niet op het getal op de weegschaal

Focus niet op het getal op de weegschaal
Je zit lekker in je vel, voelt jezelf goed, je merkt dat je kleren losser beginnen te zitten en je energielevel flink omhoog is geschoten. Toch laat de weegschaal geen resultaat zien. BALEN, want voor je gevoel ging het toch echt goed! Het getal op de weegschaal speelt met je motivatie. Waarom laten we ons zo beïnvloeden door dat ene stomme getal, terwijl je jezelf echt 10x beter voelt? Wat is dan belangrijker? En waarom vertrouwen we niet op ons eigen lichaam? Ons brein heeft blijkbaar bewijs nodig, feiten en het liefst in getallen.

Je lichaamsgewicht wordt door verschillende factoren beïnvloedt. Onderstaand een paar voorbeelden van de meest voorkomende oorzaken. Ga dus niet dagelijks op de weegschaal staan. Wil je het toch een beetje in de gaten houden. Weeg dan altijd op dezelfde dag en rond dezelfde tijd. Bijv. Vrijdagochtend direct als je opstaat, na het plassen, zonder kleren en op dezelfde weegschaal en plek. Houdt onderstaande factoren in je achterhoofd:

Daarom kijken wij naar je lichaamssamenstelling en middelomtrek. Het is namelijk veel belangrijker om te weten hoeveel vet je hebt en waar het zich bevindt. Te veel vet op de buik verhoogd het risico op gezondheidsproblemen zoals: diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Mannen hebben geen verhoogd risico indien de middelomtrek onder de 94 cm zit en vrouwen onder de 80 cm.

Laat het getalletje je motivatie dus niet beïnvloeden. Wij focussen ons op mooie resultaten zoals het verbeteren van je energielevel, goed in je vel zitten en de verandering van kledingmaat! VERTROUW OP JE EIGEN GEVOEL EN LICHAAM!!! Twijfel je over je lichaamsverhoudingen? Neem dan contact met ons op via info@vivendidietisten.nl.

Gezonde groet,
Elke van der Velden, (sport)diëtist
Vivendi Diëtisten © 2021 - powered by BeweegR | website powered by ompria